museum-digitalРівненська область
CTRL + Y
ru
КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР Тканини Сорочки [IV т 4724]
Сорочка жіноча вишита (Рівненський обласний краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Рівненський обласний краєзнавчий музей / В. Луц, Д. Маслов (CC BY-NC-SA)
1 / 11 Предыдущие<- Далее->

Сорочка жіноча вишита

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Сорочка жіноча з с. Томахів, Гощанський район, Рівненська область. Поч. ХХ ст.
Пошита з фабричного перкалю, уставкова, з підрукавними клинцями.
Комір стійка з бічним розрізом, застібається двома прорізними петлями на синій та фіолетовий пластмасові гудзики. По верхньому краю комір декорований квітковою вишивкою скомпонованою з вузької та широкої орнаментальної смуги.
Пазушний розріз бічний, середньої глибини, пазушна планка не декорована, застібається двома прорізними петлями на два пластмасові гудзики.
Композиція нижньої частини уставки складається з трьох частин. Дрібні смуги з квітів і листя обрамлюють широкий орнамент, який складається з восьмипелюсткових червоних квітів, чорних квітів півсферичної форми та двоколірного листя.
Рукава прямі, дрібнорясовані в широкі прямокутні манжети. Манжети застібаються трьома повітряними петлями на пластмасові сині гудзики.
Верхня частина рукава має три орнаментальні смуги: верхня ідентична малюнку на уставці, нижня скомпонована з поодиноких червоних та чорних троянд. Середня смуга складається із витого ланцюжка квітів, пупянків, колосків, дубового листя та ягід. У нижній частині рукава настрочені дві вузькі складки по 0,3 см. на відстані 2 см. одна від одної.
Манжети декоровані квітковим орнаментом.
Техніка вишивки: хрестик, ретязь нитками вишневого та чорного кольру з вкрапленням оранжевого.

Материал/Техника

фабричне полотно, нитки, пластмасові гудзики/техніка вишивки хрестик, ретязь, обкидний шов, ручний пошив

Размеры

80 см х 103 см

КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР

Объекты из: КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР

Рівненський обласний краєзнавчий музей

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.